Aszalt paradicsomos tojásmentes "rántotta"
sponsored links
Mediterrán hangulatban vagyok, ugyanis nagy lelkesedéssel készülök a január 21.-i mediterrán fõzõtanfolyamra. Mivel imádom a mediterrán konyhát, beszereztem rengeteg hozzávalót, fûszereket és most a család nagy örömére ezeket nagy erõkkel alkalmazom a hétköznapokban is.
Tegnap készítettem ezt a tojásmentes rántottát, amelynek alapja a sárgaborsó liszt. Legfinomabb frissen, melegen, gazdagon fûszereztem kakukkfûvel és friss vegyes salátával fogyasztottuk.
Sárgaborsónak szintén magas a növényi fehérje, rost tartalma, kitûnõ bundázni, frittatának és akár ilyen rántotta jellegû ételnek is. Sárgaborsó liszt hiányában készíthetjük még csicseriborsó lisztbõl is, hasonló tulajdonságokkal rendelkezik.
Kontra tojásfogyasztásról ITT olvashattok!
Hozzávalók:
3-4 fõ részére
100 g sárgaborsó liszt
1/2 kk himalaya só
1 kk kakukkfû
1 kk édes, õrölt piros paprika
1 db vöröshagyma
kókusz olaj a sütéshez
1 evõkanál hidegen sajtolt olíva olaj ...